Traductor / Translate

divendres, 1 de novembre del 2013

Sectors d'escalada a Moià. Montbrú, Falsia i La Moretona

Sectors d'escalada Moià
Montbrú, La Falsia i La Moretona







                                                       Localització general dels sectors

2.- MONTBRÚ

 Les vies estan orientades al Sud Est, roca calcària amb assegurances de tot tipus.Conviuen spits amb parabolts i químics depenent de l'antiguitat de les vies. Es tracta de vies curtes de grau mitjà en general. La roca està polida en moltes de les vies més assequibles ja que es una zona freqüentada des de fa molts anys.

3.- FALSIA

La Falsia és un petit sector situat tot just al costat dels horts de Castellnou, no molt lluny del pavelló municipal d'esports. La zona està orientat al Sudest i la roca és calcària. Està dividit en dos sectors: el dret amb vies de dificultat baixa d'uns 7-8m.. El sector esquerra amb vies des de 7a fins 8c i uns 14-15m d'alçada.















4.- LA MORETONA

Sector de dificultat històric a Moià, cal actualitzar ja que s'han obert noves vies a la zona. Vies tècniques i exigents en un entorn super tranquil ideal per a dies de Sol. Desaconsellable a l'hivern sinò ès que ens agradi escalar a temperatures molt baixes, el sector quedaorientat a l'Est.

Venint de Manresa o Vic per la Crta. N141c hem d'arribar fins el Km 24 a on hi ha un indicador en direcció a Bussanya. Haurem d'agafar la pista que està just al contrari de Bussanya. La pista fa una baixada suau i un cop passem uns camps que ens queden a la dreta trobarem una crüilla, agafarem la pista que baixa a l'esquerra.Uns 150-200 metres més cap a baix podem deixar el cotxe i des d'aquí agafar un corriol que ens deixarà a la part central del sector.

Les vies tenen entre 10-15 m. d'alçada i és una zona força exigent amb vies tècniques. L'equipament és amb parabolts ( 5-7 per via ) i les R amb mosquetons o anelles.