Traductor / Translate

dimarts, 19 d’agost del 2014

Pedraforca

Vista del Pedradorca
El Pedraforca és una emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol, al Berguedà. Té una forma molt peculiar, formada per dues carenes paral·leles (els pollegons) unides per un coll (l'Enforcadura).
El Pollegó Superior té una altitud de 2.506,4 metres (amb un cim secundari, el Calderer de 2.496,7 metres) i el Pollegó Inferior de 2444,8 m. L'Enforcadura se situa a 2.356,2 m i té una tartera a cada banda, una orientada cap a la localitat de Saldes i l'altre cap a Gósol .
Actualment aquesta tartera ha perdut gran part del seu material i el descens és una mica incòmode.

La singularitat de la seva forma, junt amb el fet que el massís no forma part d'una serralada pròpiament dita han convertit la muntanya en una de les més famoses del territori català. És dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró i, a més, els voltants del Pedraforca han estat declarats paratge natural d'interès nacional.
Ascensió per la canal del Verdet
La ruta que hem triat és la més clàssica que es fa en aquests moments, l'ascensió al pollegó superior per la canal del Verdet i descens per la tartera cap a Saldes, tot i que hi ha un munt de possibilitats.
Podeu veure el vídeo clickant aquí Veure vídeo pedraforca (cal estar registrat)
Situació geogràfica: Saldes, Berguedà
Punt de sortida:      Refugi Lluis Estasen  (deixem el vehicle a la pista)
Durada total: 5h - 6h a una marxa normal
Desnivell: 856 m.
Alçada mínima: 1583 m.
Alçada màxima: 2498 m.
Distància: 9 km.
Track gps: Podeu trobar a wikilog